Film-TV-Radio

TV-tips: Sveriges bästa arbetsförmedling

Ikväll är det premiär för SVT's nya programserie, Sveriges bästa arbetsförmedling, där tittarna får följa arbetsförmedlingen i Örnsköldsvik och dess jobb att hjälpa fyra arbetssökande ut till ett arbete samt att bli Sveriges bästa arbetsförmedling.

Tittarna kommer få följa Maria som varit sjukskriven och vill tillbaka in i arbetsmarknaden, 61-åriga Anders som är långtidsarbetslös, nyanlända Shaima som vill träffa fler svenskar och Ella som tar studenten och har många idéer. 

 

Serien har spelats in under hösten 2017 och kommer visa de fyra sökandes vardag som arbetslösa och deras väg till att ta sig ut i arbetslivet igen. De sökande har både filmat sitt sökande själva och haft ett tv-team som följt med för att dokumentera deras kamp att ta sig ut i arbetslivet. 

 

Men serien kommer inte bara fokusera på de fyra deltagarna utan kommer även visa Örnsköldsviks arbetsförmedling och hur arbetsförmedlingen arbetar, vad för utmaningar den stöter på och vad som görs för att arbetsförmedlingen ska kunna bli Sveriges bästa. Bl.a. får tittarna se ledarskapskonsulenten Stefan Söderfjäll hitta brister i organisationen och chefen Per Renström bjuda in experter för att hjälpa förbättra verksamheten. 

 

Sveriges bästa arbetsförmedling har premiär ikväll kl. 20.00 på Svt 1.

Publicerat