Du är här

2018-04-04 - Modo Hockey

Björn Hellkvist ny huvudtränare i Modo

Modo Hockey meddelade idag att Björn Hellkvist, 41, har skrivit på ett kontrakt som gäller för de kommande två säsongerna med option på ytterligare en säsong.

– Vi har fått den tränare som för oss var första valet, vilket vi är oerhört glada för. Björn Hellkvist är en tränare som vill jobba i längre processer och har erfarenhet av att leda lag och ta steget från HockeyAllsvenskan till SHL, kommenterar Modo Hockeys sportchef Micke Sundlöv.
Annons

Björn Hellkvist kommer senast från jobbet som huvudtränare i IK Oskarshamn. Oskarshamn slutade på en sjunde plats i HockeyAllsvenskan 2017/2018, vann sedan slutspelsserien men blev utslagna i bäst av tre-serien mot Leksands IF. Björn Hellkvist har även erfarenhet som huvudtränare i danska ligan samt som huvudtränare i Rögle BK och Malmö Redhawks i både SHL och HockeyAllsvenskan.

– Det kittlade direkt frågan kom från Modo Hockey, det stod mellan jobb i SHL och i HockeyAllsvenskan för min del. Rekryteringsprocessen från Modo har verkligen varit seriöst och noggrann där jag fått all information jag velat ha samtidigt som det tidigt stod klart för mig att det är genuina människor som jobbar i klubben. Intrycket det gav mig och processen jag gått igenom gjorde till sist valet enkelt, kommenterar Björn Hellkvist.

Björn Hellkvists meriter som huvudtränare inkluderar två avancemang från HockeyAllsvenskan till SHL där han var med och förde Rögle BK till SHL 2011/2012 och Malmö Redhawks säsongen 2014/2015.

– Typen av ishockey som jag vill spela är jag helt på det klara med då jag står för en kreativ ishockey med mycket puckinnehav. Alla ska underordnar sig hårt arbete och att klubbmärket på bröstet alltid går först tillsammans med att göra allt för att vinna matcher. Det handlar även om att anpassa spelet efter gruppen där det alltid kommer ner till vilka individer vi har i laget.
”Tycker om att jobba med processer”

Kontraktet mellan Modo Hockey och Björn Hellkvist är skrivet på två säsonger med option på ytterligare en säsong.

– Jag är en tränare som tycker om att jobba med processer och att saker inte ska göras i en handvändning. Vi ska ha en tydlig målbild och vara extremt tydliga med hur vi ska ta oss dit vi vill, men längden på resan vet man inte om på förhand. Kontinuitet är av godo i ledarskap, i truppen och i träning vilket jag vet ger resultat över tid. Det var därför en förutsättning att kontraktet skulle skrivas över flera säsonger, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Jag ser fram emot att komma till Örnsköldsvik och bli en del av Modo Hockey, säger han på Modos hemsida.

 

Dela med dig av denna artikel på: