Musik

Schlagernostalgi i Nolan

Melodifestivalen är över för den här gången men som en uppvärmning inför Eurovision Song Contest i maj ser Övik Big Band, i samarbete med Mellansels folkhögskola, till att hålla Mello-yran igång. Söndag 15 april bjuds det på mängder av Mello-låtar, både klassiska och nya.

Övik Big Band skulle enligt ursprungsidén haft den här konserten under Mello-veckan här i Ö-vik, men av olika anledningar valde man att flytta den. Kanske klokt med tanke på att det var mycket annat som skulle locka publik samtidigt.

Under rubriken SchlagerNostalgi ska Övik Big Band tillsammans med solister och kör från Mellansels folkhögskola, under ledning av musiker- och lärarparet Karin och Jonas Öberg, hinna med inte mindre än 45 ­– kanske fler – svenska Melodifestival-bidrag på en timme och 45 minuter. För att det ska lyckas har man satt samman ett långt medley med ett trettiotal av låtarna. Dessutom blir det minst 15 låtar i sin helhet.

Publiken bjuds alltså på en kavalkad av de bästa bidragen i Melodifestivalen genom åren, och det är förstås upp till var och en att avgöra om det var bättre förr.

Publicerat