Miljö

Earth Hour

Imorgon lördag mellan 20.30–21.30 är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över.

Syftet är att skicka en signal till makthavare om att ta klimatförändringen och behovet av global rättvisa på allvar. Syftet är också att inspirera till klimatsmarta vanor i vardagen.

Varför är Earth Hour är viktig?
– Vi får inte får glömma syftet med manifestationen – att inte tappa fokus på denna långsiktiga men avgörande fråga om att minska den klimatförändring som redan börjat, säger Marianne Dahlbäck, miljöstrateg på Örnsköldsviks kommun.

En ny undersökning visar också att nästan hälften av svenskarna tänker varje vecka eller oftare på klimatet som de pekar ut som den tredje viktigaste samhällsfrågan efter terror (46 procent) samt konflikter och krig (43 procent).

– Som alla kommuner har även Örnsköldsviks kommun en strävan att vara hållbar med dess balans mellan de tre hållbarhetsdimensionerna – ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Att minska klimatpåverkan är viktigt för alla tre dimensioner då framtida klimat kommer att påverka alla tre dimensioner, säger Marianne.

Publicerat