Trafik

Resandet med Din Tur ökade under 2017

Din Tur berättar i ett pressmeddelande att resandet med din tur ökade med 10 procent under 2017, och att resandet i tätorterna fortsätter öka. Bland de orter som ligger främst i ökning finns Örnsköldsvik.

Genom förbättrad information till resenärerna, en förenkling av biljettsystemet och en fortsatt utveckling av trafikplanläggningen bedömer Din Tur att resandeutvecklingen kommer att fortsätta gå i en positiv utveckling. 

 

– Det är ett fantastisk resultat av vårt arbete och vi når våra högt satta miljömål långt före tidsplanen, säger Camilla Fahlander, myndighetschef.

 

Din Tur kunde också meddela att de från och med 2017 tankar alla sina bussar med biobränsle och att de minskat koldioxidutsläppen från sina bussar med 75 procent jämfört med 2015, vilket innebär att de också nått de miljömål de satt för perioden fram till 2022 med god marginal.

 

– Vi strävar efter en ständig förbättring av resenärernas upplevelse av att resa med Din Tur vilket tillsammans med kommunala ambitioner med att subventionera biljetteer för barn och skolungdom bidrar till att resandet ökar, säger Camilla Fahlander. 

Publicerat