Du är här

2018-03-25 - Musik
Foto: Ken Howard/Metropolitan Opera

Plácido Domingos stämma ljuder i Gideå

Folkets Hus och Parker livesänder Verdis ”Luisa Miller” från Metropolitan i New York. Lördag 14 april visas den på Gideågården och vi har som vanligt biljetter som vi lottar ut.

Plácido Domingo, den världsberömde spanske tenoren, spelar bondflickan Luisas far i den här återuppsättningen av ”Luisa Miller” – en föreställning som inte getts på Metropolitan sedan 2006.
Rollen som Luisa görs av den bulgariska sopranen Sonya Yoncheva och grevens son Rodolfo, som är kär i Luisa men bortlovad till en annan, spelas av den polske tenoren Piotr Beczala. I övriga roller ser vi tre aktörer från Ryssland: Olesya Petrova som Federica, Dmitry Belosselskiy som Wurm samt Alexander Vinogradov i sin Met-debut som Walter.
Handlingen är i stora drag att Luisa offrar sin egen lycka i ett försök att rädda livet på sin far som hotas av avrättning.

Tävling
Var och när hade Verdis  Luisa Miller urpremiär?

Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av fyra biljetter. Svaret, ditt namn och telefonnummer där vi kan nå dig dagtid mejlar du till tavling@7an.se. Skickar du per post (endast vykort) är adressen 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik.
Svaret vill vi ha senast 27 mars. Vinnarna kontaktas onsdag 28 mars.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: