Hockey

SM-finalspel hägrar

Denna helg spelar KB65 U16 de tre sista matcherna i SM-kvartsfinalspelet då man man möter Frölunda, Färjestad och Nacka i Karlstad.

I den andra gruppen som spelas i Skutskär gör Brynäs, Djurgården, Linköping och Skellefteå upp om semifinalspelsplatserna. Lag 1-2 från respektive gruppspel är kvalificerade för semifinalspel, som avgörs avgörs 29-30 mars i Nyköping.

I laget finns två spelare som är med i U16- landslaget och åtta spelare var med i Ångermanlands TV-pucklag. Att det går så bra nu beror mycket på lite tur och skicklighet och både ledare och föräldrar har varit med och stöttat på alla möjliga sätt, berättar Mikael Niederbach, en av de tre tränarna.

– Vi har 17 spelare och de har tränat väldigt bra. De ger sig aldrig, tycker om att tävla och gillar kamp, vilket kan vara en del av förklaringen till lagets framgångar, säger Mikael och tillägger:

– Det finns goda möjligheter att gå till semifinalspel, men det kommer att bli tight, det är jämna lag och vi är väl förberedda inför helgens matcher, avslutar Mikael som tror att det ska kunna bära hela vägen till finalspel nästa helg.



 

Publicerat