Miljö

Miva blir Kranmärkt

Den 22 mars är det FN’s internationella världsvattendag, en dag då dricksvattenfrågan i hela världen uppmärksammas. Lagom till dagen så har Miva fått tagit emot den nationella hållbarhetsmärkningen Kranmärkt.

Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning som delas ut till verksamheter som väljer kranvatten istället för flaskvatten och håller arbetsplatsen, möten, konferenser, utbildningar m.m. fria från flaskvatten. 

 

Miva får ta emot hållbarhetsmärkningen då de bara serverar kranvatten på sina anläggningar, arbetsplatser och aktiviteter. De har även delat ut sportflaskor till sina medarbetare så att det blir enkelt att hämta vatten från kranen att ta med sig istället för att gå och köpa en flaska vatten på affären.

 

– Miva är en stolt leverantör av ett färskt och gott vatten året runt. Då är det lätt att välja kranvatten istället för flaskvatten. Fördelarna med kranvatten är många, men framförallt är det helt onödigt att i ett land som vårt bära hem dyrt flaskvatten, säger Gerth Mattebo, vd för Miva.

 

Organisationer och företag har mycket att vinna på att välja kranvatten istället för flaskvatten. Flaskvatten är minst 250 gånger dyrare per liter jämfört med vatten från kranen och det går åt minst 300 gånger mer energi att producera och leverera en liter flaskvatten än en liter kranvatten.

 

– Det ställs höga krav på dricksvattnets kvalitet i Sverige och det är vårt mest kontrollerade livsmedel. Vi hoppas att kranmärkningen ska sprida ringar på vattnet och att fler lokala organisationer tänker till kring sin vattenkonsumtion, säger Gerth Mattebo.

 
Publicerat