Du är här

2018-03-13 - Musik

Stiftelsen till Skule Naturscen

4 augusti står Stiftelsen på scen i hjärtat av Höga Kusten. Lyssna här.

När Robert Pettersson och barndomskamraten Micke Eriksson startade projektet Stiftelsen var det nog ingen som var förberedd på vilket gensvar första singeln, "Vart jag än går", skulle få. Minst sagt att den skulle kamma hem en Grammis för Årets Låt 2012. När debutalbumet "Ljungaverk" släpptes gick det rakt in på Sverigetopplistans andraplats och sålde snabbt platina.

Året efter debuten, 2013, satte Ljungverkssönerna ner foten direkt och visade att framgångarna med ”Vart jag än går” och albumet ”Ljungaverk” inte var någon engångsföreteelse. Med andra albumet ”Dopet” och platinasäljande singeln ”En Annan Värld” tog bandet över listorna på nytt.

I januari 2017 släppte bandet sitt fjärde och senaste album "Allting låter som Slipknot" med omslag av Jan Stenmark. Albumet singlade upp på den svenska albumlistans förstaplats. Samma år hann bandet även med två turnévändor och satte publikrekord på den unika arenan Dalhalla.

Även i år blir det två turnéer, den första pågår just nu och den andra drar igång i juli – och 4 augusti är det alltså Skule Naturscen som gäller.
– Jätteroligt att vi kunde knyta Stiftelsen till Skule Naturscen, de har en bred publik och det känns som att vi har en riktigt bra musiksommar som väntar. Först Skulefestivalen och sedan Lars Winnerbäck, Stiftelsen och GES. Kanske hinner vi också med ytterligare en konsert, säger arrangören Fredric Wedin, Verkställande Byrån.

Biljetterna finnas att köpa på www.skule.se fr.o.m. fredag 16 mars kl 09:00.

Dela med dig av denna artikel på: