Modo Hockey

”Tycker verkligen att spelarna är värda ett bra tryck här i hemmaborgen”

Det säger Modo-damernas tränare Björn Edlund inför lördagens andra möte mot Leksand i kvartsfinalspelet i SDHL.

Det var 2012 som Modos damlag vann sitt första SM-guld. Nu kan det vara dags igen. Under denna säsong har man tydligt visat att man är ett topplag och att man har potential att knipa ett nytt guld.
– Vi har haft en tydlig idé med hur vi vill spela ishockey och alla spelare och ledare har trott på den. Spelarna har jobbat hårt och haft en fantastiskt bra inställning till allt vi tagit oss för, säger tränaren Björn Edlund och angående transatlanterna som kom till Modo denna säsong konstaterar han:
– De har rent sportsligt bidragit med mycket spetskvalitet och det är sånt som har smittat av sig på alla andra spelare. De har vågat ta plats och göra det oväntade både på match och träning och detta tycker jag mig se att andra spelare också gör oftare.

En fantastisk grupp att jobba med menar Björn:
– Jag skulle vilja påstå att alla spelare har gjort en resa under denna säsong där fokus varit att gynna laget. De som spelat mer har varit ödmjuka, de som spelat mindre har accepterat sin roll, ledande spelare har tagit för sig och de yngre har verkligen vågat utmana varje vecka.

Efter en stabil grundserie och en säker tredjeplats inleddes kvartsfinalspelet i onsdags mot Leksand, en match som Modo, trots vissa besvär i första perioden, enkelt kunde vinna med övertygande 4-0. Imorgon väntar match nummer två mot dalalaget. Vid vinst är Modo klara för semifinalspel, annars väntar en tredje och avgörande match på söndag i Fjällräven Center.

Björn Edlund ser fram emot morgondagens andra match mot Leksand och nu hoppas han verkligen att många sluter upp och kommer till arenan.
– Det vore fantastiskt med bra uppslutning. Jag tycker verkligen att spelarna är värda ett bra tryck här i hemmaborgen. Det bjuds alltid på rolig och fartfylld ishockey och jag tycker fler ska utmana sina fördomar och ta sig hit. Vad är det värsta som kan hända? Jag är säker på att många som kommer hit kommer finna det väldigt underhållande, avslutar tränare Edlund och gör ingen hemlighet av att man siktar på SM-guld i år.

 

 

Publicerat