Du är här

2018-03-13 - Övrig kultur
Foto: Pressbild

Bobs manual för ett snällare liv

Författaren, poeten och föreläsaren Bob Hansson är aktuell med sin nya bok ”Tankar om dagen – manual för ett snällare liv”. Torsdag 15 mars kommer han till Thuleteatern och föreläser om snällhet.

I Bob Hanssons nya bok avhandlas vardagens små och stora mysterier, men framför allt handlar den om att bli snällare mot sig själv – och därmed mot andra. I Bobs texter finns kärlek ofta med och det är just kärleken som står i strålkastarljuset när han besöker Örnsköldsvik och Thuleteatern.

Bob Hansson var den första att vinna SM i poetry slam 1995 och han var den första poeten i sin generation som nådde en bredare publik, kanske framförallt för sina starka scenframträdanden. Han har också samarbetat med många musiker, som Joakim Thåström, Olle Ljungström, Staffan Hellstrand, Ola Salo och Fläskkvartetten för att nämna några.

Han har gett ut en rad diktsamlingar och är alltså just nu aktuell med ”Tankar om dagen – manual för ett snällare liv” där han bland annat säger nej istället för ja. Ja i skolbänken, ja till chefens idéer, ja till övertid. Ja till en oönskad hand på sin kropp. Vad gör vi inte för att bli omtyckta och bekräftade? Bob Hansson ser i stället kärleken i ordet nej.

Föreläsningen arrangeras av Moments, det vill säga Gabriella Röschmann och Victoria Säker, som under rubriken ”Välj kärlek” ger två inspirationskvällar under våren. Den andra är med Daniel Mendoza torsdag 26 april.

Dela med dig av denna artikel på: