Du är här

2018-03-09 - Nyheter/Reportage
Salam Jamil, stortrivs med sitt jobb och är en av tre som jobbar på Möteplats Domsjö en eftermiddag i veckan. Foto: Mats Forsgren

Mötesplats Domsjö

Efter att ha bott på asylboende ute på landsbygden, de flesta i Mellansel, och väntat på besked om uppehållstillstånd, så har många av de som fått detta, nu flyttat till bostäder i Domsjö och måste återigen försöka bygga upp en ny bekantskapskrets, eftersom de ofta känner sig ensamma.

Kommunen har därför i samarbete med organisationer, samfund och föreningar startat Mötesplats Domsjö i gamla Genebiblioteket, fritidsgården i Sund. Tanken är att människor som bor i området, familjer som ensamstående, barn som vuxna, ska ha en plats att träffa varandra varje tisdag eftermiddag.
Här kan man ta en fika, delta i språkcafé och lära sig mera svenska, baka tillsammans eller bara träffas och umgås.

För närvarande samarbetar kommunen med Svenska kyrkan, men har även haft kontakt med Domsjö IF och Örnsköldsviksortens ryttarklubb samt Hyresgästföreningen och Domsjö gårdsägarförening för att kunna erbjuda intressanta aktiviteter
.
– Jag gillar att umgås med nya människor och jag träffade många av de som nu bor i Domsjö i Mellansel, då jag jobbade som språkresurs när de väntade på uppehållstillstånd, berättar Salam Jamil, som jobbar vid kommunens integrationsenhet och som är en av tre anställda som ser till att Mötesplats Domsjö ska bli en meningsfull träffpunkt för de nya domsjöborna.


 

Dela med dig av denna artikel på: