Övrig sport

Camilla ny på nyorganiserat Solänget

Solängets travorganisation har rekryterat Camilla Schildt, tidigare marknadsansvarig för Oskargallerian, som ansvarig för försäljningen. Hon tillträder tjänsten den 2 april.

I samband med detta sjösätts också en delvis ny organisation där Solänget och Camilla kommer att få organisatoriskt stöd från Umåker. Peter Fahlén fortsätter som travbanechef på deltid och Umåker kommer också att backa upp inom sport, information och ekonomi.
­– Jag vill se många människor på Solänget, både travdagar och andra dagar. Tävlingsdagarna ska vi fokusera på travsporten och att ge publiken roliga upplevelser. Vi ska komma ihåg att vi konkurrerar om människors tid och för att vinna den kampen lär det krävas en del nytänk. Att anordna event även andra dagar än när vi kör trav är ett annat fokusområde. Vår anläggning erbjuder flera möjligheter. Jag ser fram emot det som väntar, säger Camilla Schildt.

Solängets ordförande Göran Nordin:
– Vår bana har under de senaste åren, i förhållande till sin storlek, haft smått makalösa sportsliga framgångar; senast i söndags tog amatören Kenneth Thelin en V75-dubbel på Bergsåker med Hagentoy och Global Teardrop, och med denna rekrytering är tanken att vi ska få in ny frisk energi och därmed bättre fart även på organisationen.
– Jag har skaffat mig en ganska bra bild av Solängets läge och behov. Det behövs operativ kraft och det är jag övertygad om att Camilla kommer att kunna bidra med, säger Peter Fahlén.

Och Umåkers vd Robert Karlsson ser fram emot samarbetet:
– För de aktiva i vår region är det viktigt att alla banor fungerar väl och Umåker hjälper gärna till med detta. Camilla har mycket begränsad erfarenhet av travsporten, vilket skulle kunna ses som negativt. Jag ser det tvärtom som en möjlighet. Idéer finns att vi successivt, bland annat via sociala medier, ska få följa Camillas, och förhoppningsvis flera andras, väg in i travsporten. Tänk så många utanför bubblan vi fortfarande har kvar att frälsa. En spännande tid väntar.

Publicerat