Evenemang

Favoriten höll

Mariette var favorit med sitt bidrag "For You" och blev också först att ta sig direkt till Melodifestivalens final från deltävlingen i Örnsköldsvik. Med sig till final tar hon det glittriga dansbandet Rolandz.

Det blev precis som jag förutspådde. Mariette och Rolandz tog sig direkt till final i den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen från Fjällräven Center i Örnsköldsvik, inför ögonen på bland andra statsminister Stefan Löfven som satt i publiken.

Att Mariette och hennes bidrag "For You" skulle ta sig till finalen - hennes tredje final i Melodifestivalen - var förstås helt i sin ordning. Men att Rolandz "Fuldans" också tog sig till final är inget annat än ett stort underkännande av alla som röstat på detta fasansfulla bidrag. Självklart var Rolandz sämst av alla i Örnsköldsvik, men som jag trodde efter fredagens genrep så skulle publiken ändå rösta på detta skämt. En finalplats för Rolandz är ett hån mot alla som satsar seriöst på sin musikkarriär.

Den som jag ansåg vara bäst i startfältet slutade sexa - Emmi Christensson med "Icarus". Däremot är jag nöjd med att Felix Sandman lyckades ta sig till Andra chansen med sin "Every Single Day". Jag höll honom som nummer två efter Emmi men trodde att han skulle bli utslagen. Nöjd är jag också att mina farhågor om att publiken skulle rösta fram Elias Abbas och hans förskolepartylåt "Mitt Paradis" till en andra chans inte besannades.

Till Andra chansen gick istället den totalt intetsägande "Never Learn" med Olivia Eliasson, en låt som man endast minns på grund av fyra neongröna dansakrobater. Inte heller sjöng hon bättre i lördagens tävling än på fredagens genrep.

Resultatet från Melodifestivalens deltävling 4 i Örnsköldsvik
Till final: Mariette "For You" och Rolandz "Fuldans"
Till andra chansen: Felix Sandman "Every Single Day" och Olivia Eliasson "Never Learn"
Plats 5: Elias Abbas "Mitt Paradis"
Plats 6: Emmi Christensson "Icarus"
Plats 7: Felicia Olsson "Break That Chain"

Publicerat