Skola & utbildning

Unik Xylofon till Galaxen

Nu spelas det skön musik på förskolan Galaxen på Sörliden. I förra veckan överlämnade några elever som går på Parkskolans Teknikprogram sin alldeles egendesignade Xylofon till barnens stora glädje

Amanda Arnqvist, Ebba Almén, Alice Byström och Amanda Edlund går andra året på Teknikprogrammet på Parkskolan med inriktning Inredning Design och Produktutveckling.

I början av detta läsår påbörjade man sitt första projektarbete och uppgiften var att utforma ett instrument i trä som skulle kunna användas av barn i 2-5 årsåldern. Eleverna valde att konstruera en Xylofon och så började man fundera och skissa på sin idé och planera hur instrumentet skulle designas. Strax före jul var deras unika instrument färdigt och i förra veckan överlämnade man sin vackra och egendesignade Xylofon till förskolan Galaxen på Sörliden till stor glädje för de 21 förskolebarnen.

– Det har varit väldigt utvecklande att få lära sig hela processen i skapandet; att fundera, rita och välja material. Att stämma instrumentet, det tog extremt lång tid, säger Amanda Arnqvist, en av fyra stolta instrumentmakare som sett till att sköna mjuka toner nu kommer att klinga på Galaxen.

 

Publicerat