Övrig sport

OS-silver till Niklas Edin

Niklas Edin kom inte upp i sin normalt så höga standard och USA kunde avgöra OS-finalen med en fempoängare i åttonde omgången.

Sverige startade bra med att ta två poäng i andra omgången, men USA replikerade omgående i nästa steg. I fjärde omgången stal USA en poäng när Sverige hade sista sten, efter en liten miss av Niklas Edin.

I den femte omgången låg lag Edin ett tag pyrt till med fyra amerikanska poängstenar i boet men med en grov miss av USA i sista stenen samtidigt som Niklas Edin avslutade på bästa sätt kunde Sverige ta två poäng och vända finalen till ledning med 4-3.

USA vände tillbaka i sjätte omgången genom att ta två poäng sedan Niklas missat sin näst sista sten. Sedan svarade han för en grov miss i sin näst sista sten i omgång 7 men räddade upp en mycket besvärlig situation med en perfekt sista sten som gav en poäng och utjämnat till 5-5.

I den åttonde omgången kom så avgörandet när Niklas inte lyckades med sin sista sten och istället la upp till en möjlighet för USA att ta hela fem poäng, vilket de också gjorde. 5-10 inför de två sista omgångarna blev såklart för mycket för lag Edin att hämta in och det svenska curlinglandslaget fick nöja sig med ett OS-silver.

Detta var ändå första gången ett svenskt herrlag var i en OS-final, tyvärr nådde lag Edin inte hela vägen ända fram utan föll med 7-10 sedan man gett upp i sista omgången.

 

Publicerat