Du är här

2018-03-09 - Musik

Svensk-amerikanskt jazzmöte

Pianisten och sångaren Ben Paterson från New York spelar i Oscar Petersons och Nat King Coles anda. Fredag 9 mars kommer han med sin trio till Örnsköldsvik för en konsert i Blueskällarn på Brux.

Ben Paterson har från The Big Apple med sig basisten Neal Miner som hör till de mest efterfrågade bland New Yorks jazzmusiker. Den svenska tredjedelen i bandet utgörs av hyllade gitarristen Erik Söderlind, som turnerat med Ben Paterson tidigare.

När Söderlind gästade New York för ett tag sedan medverkade han på en inspelning där Ben Paterson visade att han inte bara är en fantastisk pianist utan även en utmärkt sångare. Då bestämde de sig för att sätta samman en trio med Neal Miner och göra en turné i Sverige.
– Vi har ett brett musikaliskt anslag och knyter bland annat samman Bob Dylans låtskatt med den jazztradition som Nat King Cole och Oscar Peterson står för. Dessutom framför vi eget material, säger Erik Söderlind. 

Ben Paterson har för övrigt svenska rötter. Hans mamma kommer från Kälarne i Jämtland, där han ibland uppträtt på släktträffar.  
Konserten med The Paterson Project på Brux är ett arrangemang av Perdido Jazz & Blues i samarbete med Estrad Norr.

 

Dela med dig av denna artikel på: