Du är här

2018-03-16 - Teater
Jacke Sjödin, Johan Ståhl och Sanna Hodell gästar Folkan Teater med showen Gula Grodan. Foto: Gula Grodan.

Jacke, magi och en gul groda

Ordekvilibristen Jacke Sjödin och trollkarlen Johan Ståhl har slagit ihop sina specialkompetenser ord och magi och tillsammans skapat ett stycke ordmagi. Nu ger de dubbla föreställningar av sin show Gula Grodan på Folkan Teater, 16-17 mars.

Gula Grodan är en mix av saga och show med sång, rim, trolleri, dagsaktualiteter och musik där varje kväll är absolut unik. Att showerna skiljer sig från varandra beror delvis på att publiken har en stor del i föreställningen.
– Vi har hittat på något som ingen någonsin gjort förr och det känns förstås kul. Det är en kombination av trolleri och ordtrolleri, säger Jack Sjödin. Vi slog våra kloka huvuden ihop och skapade en föreställning där vi interagerar med publiken så att det blir unikt för varje kväll. I bästa fall blir det ändå så att alla trådar knyts ihop på slutet, hittills har det funkat otroligt bra.

Showen hade premiär i Jackes hemstad Uppsala i oktober 2016 och nu är man alltså ute på turné. Jacke har också ett tips till publiken i Örnsköldsvik:
– Showen är som sagt unik varje kväll och vi föreslår att ni köper biljetter till båda föreställningarna – så att ni får se att vi inte fuskar.

Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: