Du är här

2018-03-12 - Musik
Foto: Sören Vilks

Superhjälten Gaytenor

Onsdag 14 mars kommer Rickard Söderberg till Folkan Teater – och vi har biljetter som vi lottar ut.

Operasångaren Rickard Söderberg ikläder sig ibland rollen som superhjälte – med namnet Gaytenor. Hans superkrafter är sång, och hans hemliga vapen är snällhet. Med en kombination av svärta och glimt i ögat ska Rickard Söderberg lotsa publiken genom en scenshow med allt från opera och musikal till pop och schlager.  
– Jag är ute med Riksteatern i min första helt egna show och jag har lyxen att välja den musik jag brinner för. Men jag vill också lyfta vårt samtal om den värld vi vill ha, säger Rickard som förknippas med ett brinnande samhällsengagemang, inte minst i samband med pågående MeToo-rörelsen.
– Vi varvar musik och prat ganska friskt. Å ena sidan pratar jag om mig själv och å andra sidan om, och med, publiken. Jag pratar om att vi alla kan vara en superhjälte som visar medmänsklighet, hjälpsamhet och har viljan att skapa en god värld.

Känner du dig själv som en superhjälte?
– Ibland. Men ibland känner jag mig som en som skulle behöva hjälp av en superhjälte. Det handlar om att vi alla skulle behöva hjälpa varandra att orka vara kraftfulla och peppa varandra.

Musikerna Johan Reis och Hanna Remle kompar Rickard Söderberg och superhjälten Gaytenor som hoppas förmedla en känsla till publiken.
– De som kommer kan förvänta sig att vi träffas och pratar öppet med varandra, ett samtal som anpassas efter publiken. Jag hoppas också att alla går därifrån med en känsla av ”banne mig, nu gör vi det!”.  

Tävling
Rickard Söderberg är tenor, vilket röstläge ligger närmast högre och lägre i den traditionella indelningen?  
Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till ”Rickard Söderberg är Gaytenor” på Folkan Teater 14 mars. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var.
Svaret, ditt namn och telefonnummer där vi kan nå dig dagtid mejlar du till tavling@7an.se.
Skickar du per post (endast vykort) är adressen 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik. 
Svaret vill vi ha senast 27 februari. Vinnarna kontaktas 28 februari.

 

Dela med dig av denna artikel på: