Film-TV-Radio

Gratis bio ikväll – Fröken Sverige

Filmstudio U visar ”Fröken Sverige” från 2004 på Folkan Teater måndag 26 februari klockan 18.30.

19-åriga Moa är en engagerad tjej. Hon och hennes vegankompisar trycker flygblad, demonstrerar utanför McDonalds och lyssnar på alternativ musik. Ändå vet Moa varken vem hon är eller vad hon vill. I hemlighet lyssnar hon på Patrik Isaksson, sminkar sig och köper sexiga underkläder.
När hon en dag för reda på att kompisarna snackar skit om henne och egentligen tycker att hon är rätt töntig får hon nog. I protest bjuder hon hem sina vegankamrater på en mustig köttgryta. Det hela accelererar till ett regelrätt slagsmål och kompisarna flyr chockade fältet och är övertygade om att Moa blivit galen. Själv tycker hon att hon äntligen tagit sitt förnuft till fånga.

Moa vägrar att vara politisk korrekt, gör slut med Conny som bara utnyttjar henne och bryter med kompisgänget. Men Moas nya liv blir inte så härligt som hon trott. Ingen märker hur sexig hon är i sina nya röda underkläder och egentligen gillar hon ju inte kött. Den nye snobbige pojkvännen André bedrar henne och den enda kille hon kan lita på är 16-årige Jens, en utlokaliserad värstingkille från Stockholm. Men Moa vägrar att vara antingen eller och tillsammans med Jens tar hon strid för att få vara både och.

Sara Kadefors skrev manuset till ”Fröken Sverige” som regisserades av Tova Magnusson-Norling och hade premiär 2004. I rollerna ser vi Alexandra Dahlström, Sverrir Gudnason, Sebastian Ylvenius och Sissela Kyle.

 

Publicerat