Nyheter/Reportage

Anledning att fira på flygplatsen

I tisdags var det ballonger och semlor i stora konferensrummet på Örnsköldsvik Airport.
– Flygplatsen har en betydande roll i vårt samhälle. Nu flyttar vi fram våra positioner för att nå stora delar av regionen, säger flyplatschefen Robert Gyllroth.

Från och med den åttonde april trafikerar både Nextjet och SAS sträckan Örnsköldsvik-Stockholm och i samband med det senare bolagets etablering införs lördagstrafik. Sammantaget innebär det närmast en fördubbling av antalet flyg-avgångar.
– Vi ser fram emot att börja flyga igen från Örnsköldsvik med avgångar upp till fyra gånger per dag, säger Anders Wahlström, försäljningschef för SAS Sverige.

Nextjet har i sin tur uppdaterat flottan med jetdrivna flygplan och dessutom har en ny linje införts mellan Örnsköldsvik och Gällivare.
– Vi försöker möta marknadens önskemål på bästa sätt och kommer att fortsätta att utveckla utifrån de behov som finns, säger Nextjets marknadschef Henning Lindberg.

På plats för att fira de glada nyheterna var även kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S) samt Industrigruppens vd Anna Edblad. Bägge underströk de vikten av en fungerande flyplats för att säkra tillgängligheten till och från Örnsköldsvik. Förutom gott kaffe, semlor och ballonger firar Örnsköldsvik Airport satsningarna med att erbjuda alla resenärer gratis parkering i upp till 16 dagar några hundra meter från ankomst- och avgångshallen.

Publicerat