Trafik

Nu blir parkeringen dyrare i Örnsköldsvik

Framåt sommaren så kommer det vara slut med gratisparkeringar i Örnsköldsvik. Inte bara det, men parkeringarna kommer även bli dyrare på vissa ställen i stan.

Parkeringarna i Rådhusparkeringen, Arenaparkeringen vid Fjällräven center och även stora områden i överstan kommer avgiftsbeläggas framåt sommaren efter att tidigare ha varit gratis. Framöver så kommer parkeringen i dessa områden kosta 5kr/timmen eller 25kr/dygn, med en maxtid på 24 timmar. Rådhusparkeringen, Arenaparkeringen samt Hamnplan kommer dock vara gratis helger och helgdagar. 

 

I Paradisgaraget så höjs också priset rejält för den som betalar månadsavgift. Framöver så kommer månadsavgiften kosta 500kr för att använda garaget dagtid och 1000kr för att parkera dygnet runt. 

 

Förändringarna i parkeringsavgifter innebär att det blir dyrare ju närmare du befinner dig galleriorna och stadskärnan. Som dyrast kommer det att vara runt galleriorna och affärerna längs storgatan där avgiften kommer ligga på uppemot 20kr/timme som mest. 

 

Bakom avgiftshöjningen ligger de nya taxorna som togs i kommunfullmäktige, omdragningen av busslinjerna och att man har velat minska utsläppen från bilar i stan. Placeringen av nya parkeringsautomater, stolpar, skyltar och teknik för de nya avgifterna tros kommer stå färdigt ungefär när skolorna stänger för sommarlov.

 

Källa: Allehanda.se

Publicerat