Övrig sport

7 underbara kilometer

Sju underverk och sjunde himlen. Det finns mycket som kan förknippas med Örnsköldsviks lokala veckomagasin och inte minst 7-kilometersloppet som avgörs i morgon.
Skyttis-terrängen står rustad för en riktig sporthelg.

Allt tyder på att det blir folkligt på Skyttis i helgen då tillfresta skidåkare tillsammans med lokala förmågor ska göra upp i Fjällrävenloppet. Hägglunds SK Ski Team står som arrangör och tävlingsklasserna på 41 kilometer räknas även som distriktsmästerskap för åkare representerande klubbar i Ångermanland. Loppet är dessutom seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan.

Men arrangörerna vill så klart locka betydligt fler än elitåkare till ett snörikt Skyttis. Därför finns även motionslopp för damer och herrar på 41, 16 och 7 kilometer samt för barnen Lilla Fjällrävenloppet som avgörs på söndag.
– Vi hoppas naturligtvis att det blir många familjer och även övriga som letar sig till Skyttis under helgen. Det ser riktigt lovande ut, säger tävlingsledaren Alf Westerlind.

För att locka allmänheten och den glada motionären att ge sig ut i skidspåret har arrangörsklubben tillsammans med Tidningen 7 skapat ett motionslopp på 7 kilometer som kommer att avgöras parallellt med övriga lopp. Det handlar om gemensam start där deltagarna i Fjällrävenloppet ger sig i väg klockan 11.00, startfältet i 16-kilometersloppet tio minuter senare och när klockan är 11.20 går starten för alla som valt att delta i 7-kilometerloppets första upplaga.

Start och målgång sker på Skyttis skidstadion.
­– Det kan bli en riktigt häftig målgång eftersom många åkare, oavsett sträcka, kommer att närma sig målet samtidigt. Nu håller vi alla tummar för att vädergudarna är oss nådiga, fortsätter Alf Westerlind.

Tidningen 7 vill uppmana alla att leta sig till Skyttis oavsett om man vill ger sig ut i spåret eller väljer att vara åskådare. Av naturliga skäl kommer 7ans medarbetare hålla ett extra öga på lördagens kortaste sträcka.
– Det här är ett roligt initiativ och vi rekommenderar gärna människor att åka skidor eftersom det är en fantastiskt fin idrottsgren och en utmärkt motionsform. Självklart kommer vi att koncentra oss främst på 7-kilometersloppet och vi kan redan nu lova att vi extra kommer att uppmärksamma loppets sjunde placerade åkare, säger Ulf ”Boa” Eklund, ansvarig utgivare för 7an.

Publicerat