Du är här

2018-02-07 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Särkijärvi: "Vi ser fram emot en tuff och härlig utmaning"

Två bortamatcher på raken väntar för Modo Hockey, ikväll mot Karlskoga, sist i Hockeyallsvenskan och på fredag topplaget Leksand.

Angående senaste matchen, straffvinstenn mot Västervik säger Hans Särkijärvi till MODO Channel:
– Vi var fokuserade och höll i taktpinnen under i stort sett hela matchen. Det vill jag att vi ska fortsätta med även framåt och visa att vi verkligen vill spela hockey och anfalla. Vi har även fått mer trafik på mål, driver mer mot mål i anfallsspelet och tar fler avslut. Det vi kan förbättra är att få igenom fler av de skott vi tar. Det är alltid viktigt att vinna. Det är bättre att vinna och få den känslan med sig oavsett om det är straffar eller förlängning så känns alltid extrapoängen viktig att få med sig.

BIK Karlskoga ligger på fjortonde och sista plats i HockeyAllsvenskan, men har spelat bra och radat upp segrar på hemmaplan den senaste tiden. Laget kommer till spel på onsdag kväll med fyra raka segrar på hemmaplan när laget besegrat Timrå, Västervik, Södertälje och Troja/Ljungby.

– BIK Karlskoga är ett bra lag, så vi ser fram emot en tuff och härlig utmaning där vi måste prestera på topp för att vinna. Vi pratar mycket om vad vi ska göra och hur vi ska agera för att vara ett bra lag. Det är grundbulten för oss, kommenterar Särkijärvi och avslutar:

– Det har varit viktiga matcher sedan omgång ett men nu gäller det verkligen varje enskild match här och nu. Nu är precis varje match riktigt het och det finns ingen tid kvar att hämta upp förluster, utan det enda som gäller är att vinna matcher.

Martin Röymark har lämnat för spel i det norska landslaget under OS och kommer inte att vara aktuell för spel under en tid framöver. Henri Auvinen är tillbaka i truppen och åker med ner till Karlskoga.
Sedan väntar Leksand borta på fredag kväll.

Dela med dig av denna artikel på: