Övrig sport

Taggade veteraner SM-tävlar

1Life IF är en idrottsförening i Örnsköldsvik som bildades för tre år sedan och inom föreningen återfinns bland andra ett fyrtiotal veteraner, från 35 år och uppåt. Denna helg avgörs veteran-SM på skidor i Hudiksvall och arrangörerna räknar med omkring 150 deltagare. Tre från 1Life IF kommer att vara med och tävla.

Lars Ledin tävlar i klassen H 70 och åker 5 km och 20 km. Han har åkt skidor så länge han kan minnas och gör sitt första veteran-SM i Hudiksvall. Det blir många mil i spåret, åtminstone tio mil i veckan berättar han.
– Man vet ju ingenting om vilka man tävlar mot i SM:et och man hoppas ju att man gör ett bra lopp.

Mona Nilsson, gör sitt andra SM och är en av tio kvinnliga veteraner i 1Life IF, har nyligen åkt klassiska långloppet Marcialonga i Italien och i Veteran-SM tävlar hon i klassen D 45 på sträckorna 10 km och 30 km.

B-O Hagström, hängiven längdskidåkare, har vunnit två gånger när han åkt veteran-SM, 2014 och 2015. Denna helg blir det två starter i H 65, 5 km och 20 km. B-O tränar dagligen året runt, minst tio timmar i veckan och vintertid blir det många mil på skidor. Han berättar att hela tiden finns det tekniska detaljer som han förbättrar.
– Jag kommer att köra hårt och tömma kroppen och ge de andra grabbarna en match, säger han bestämt, med glimten i ögat.




 

Publicerat