Musik

Evelina från Harmonien

Inget är så vackert som Harmonien. Där finns alla möjliga varelser och växter. Folkmusiken gror ut ur den stora trattpionen och bastoner hörs ur den orangea mörthalsen. Fredag 9 februari kan man uppleva allt detta – och mycket mer – live på Thuleteatern.

Evelina Eriksson är yngst i musikerfamiljen från Gottne som kan stoltsera med två riksspelmän – pappa Anders och Evelinas storasyster Magdalena. Nu studerar hon andra och sista året på Birka folkhögskola i Jämtland där hon tillsammans med tre av sina studiekamrater bildat folk-musikbandet Harmonien.
– Vi bjuder på både nyskriven och traditionell folkmusik som vi har arrat om och gjort till vår egen, säger Evelina som hanterar fiol och bas.

På arrangerande Örnsköldsviks Folkmusikförenings facebook skriver bandet: ”Vi har handplockat de allra finaste bitarna, sköljt dem i vatten, ansat dem och låtit dem stå på långkok tills de möraste ljuden kommer fram. Vi spelar bra och längtar efter att få visa er det vackra Harmoniens toner.”
­– Vi gör låtar allihop, ofta är det någon som har en melodi och sedan skriver vi arrangemangen tillsammans, säger Evelina som nu planerar sin fortsatta musikutbildning och söker in till musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm.
– Största målet är att få hålla på med musik, det är så kul och det blir bara roligare och roligare. Att studera musik är som en sorts livförsäkring, musiken har man alltid med sig.

Konserten på Thuleteatern är indelad i två set med fika i pausen. Vi får också höra Kulturskolans Spelmanslag som förband.

Publicerat