Nyheter/Reportage

Martin och hans hjältar nominerade till Årets Sjöräddare

Sjöräddningssällskapet utser varje år Årets Sjöräddare, vilket ges till en räddningsinsats som stuckit ut lite extra. Nu har sex insatser från 2017 nominerats, och bland dessa står RS Örnsköldsvik nominerad för en dramatisk räddningsinsats.

Det var den 23 juli som den dramatiska händelsen skedde då en segelbåt kapsejsade och en sjuttonårig tjej blev fast i båten och riskerade drunkning. Frivilliga från RS Örnsköldsvik var snabbt på plats och efter en lång och komplicerad räddningsinsats så kunde hon då räddas från segelbåten.

Anders Nilsson, Simon Edlund, Martin Hanell, Andreas Åsander och Felix Öberg från RS Örnsköldsvik var det som deltog i insatsen och står nu nominerade till Årets Sjöräddare. Räddningen har uppmärksammats tidigare då Martin Hanell bl.a. utsatts till Årets Hjälte av Brå i Örnsköldsvik för sitt dykararbete under räddningsinsatsen.

Sjöräddningssällskapet består av frivilliga sjöräddare och har funnits sedan 1907. Utmärkelsen Årets Sjöräddare är tänkt att hylla frivilligheten och kommer i år att delas ut på båtmässan Allt för sjön som hålls den 2 mars i Stockholm.

Publicerat