Du är här

2018-02-14 - Teater
Lennie Norman. Pressbild

Lennie garanterar skratt

Han ska vara argare, bittrare och mer förbannad än tidigare. Men Lennie Norman vill förstås i grunden locka till skratt när han bjuder in publiken till en gubbes funderingar och tankar om den tid vi lever i. Gubbvarning Live ges på Folkan Teater fredag 16 februari.

Gubbvarning – varning för gubbar, eller en varning för att bli gubbe? Det är frågan.
– Jag försöker göra någon form av kombination av detta och som grund har jag mina böcker (”Gubbvarning!” från 2011 och ”Mera gubbvarning!” från 2013), säger Lennie och förklarar lite närmare.
– Idag har det blivit så att för att man ska kunna skämta om något måste man själv vara det. Man kan alltså inte skämta om invandrare utan att själv vara en, eller om handikappade utan att själv ha ett handikapp. Med Gubbvarning ser jag till att ungdomarna slipper snacka skit om oss äldre, jag kan göra det själv.

Lennie, som fyller 70 i december, har under många år funderat på en egen föreställning, men han har inte riktigt vetat vad den ska handla om – förrän nu.
– Jag kände att det här är mitt gebit, jag tillhör numera de äldsta komikerna i landet. När jag började med stand up var jag 40 och hade en kärnpublik som var mellan 25 och 50, nu är den publiken 55 och en bit över 70. Till den publiken kan jag prata om det som Özz Nûjen och Henrik Schyffert inte kan prata om eftersom de inte kommit upp i min ålder.

Lennie berättar också att hans sätt att köra stand up comedy har förändrats de senaste åren.
– Tidigare ville jag alltid provocera och tycka till men sedan några år tillbaka har jag koncentrerat mig på att vi ska ha kul och skratta tillsammans. Det är ju faktiskt comedy det står på slutet efter stand up.
Så vad kan publiken förvänta sig av den här kvällen?
– Vi har alltid kul tillsammans, publiken och jag, och jag är bergis på att vi får det den här gången också. Vi körde en provföreställning i Borås och jag hörde många kommentarer från publiken där frun sa till sin man ”det är precis som du”, så det blir mycket igenkännande. Jag garanterar skratt, om publiken är villig att lyssna, säger Lennie – och skrattar.

Dela med dig av denna artikel på: