Nyheter/Reportage

Nu byter landstinget namn

Från och med 1:a februari så byter Landstinget Västernorrland namn. Framöver så kommer landstinget istället heta Region Västernorrland.

Landstinget Västernorrland har funnits sedan 1863. I början sysslade landstinget med skogsskötsel och järnväg, men sedan dess har deras ansvar vuxit inom många områden. Förutom uppdraget med länets hälso- och sjukvård samt tandvård så tog de under 2017 över statens regionala utvecklingsansvar i Västernorrland. De bildade då formellt en region. Nu fullföljer de arbetet med regionbildningen genom att byta namn till Region Västernorrland!

 

– Namnbytet till Region Västernorrland får betraktas som ett kvitto på vår utveckling och en påminnelse om det breda ansvaret vi har för Västernorrland, säger Hans Wiklund, regiondirektör.

 

För att namnbytet ska genomföras så kostnadseffektivt som möjligt har de valt att genomföra en successiv utfasning av namnet Landstinget Västernorrland. Det innebär till exempel att de kommer att använda upp deras lager av kuvert och kommunikationsmaterial, för att sedan uppdatera till Region Västernorrlands nya logotyp när de trycker nytt material.

 

Redan nu händer detta:

 

Webb:

De byter webbadress till www.rvn.se. Om du söker på gamla adressen så kommer du automatiskt att länkas vidare. På så sätt säkerställer de att du kan hitta deras webbplats även efter namnbytet!

 

E-post:

Deras e-postadresser ändras så att de slutar med @rvn.se. Om du skickar ett meddelande till en gammal e-postadress kommer meddelandet automatiskt att vidarebefordras under en övergångsperiod. På så sätt kan du vara säker på att ditt meddelande når fram till rätt person!

 

Skyltar:

De inleder bytet av skyltar utanför deras sjukhus, hälsocentraler och andra fastigheter. Skyltarna kommer att bytas ut under cirka två månader. Under tiden kan du fortfarande stöta på skyltar med den gamla logotypen.

 

Utskick:

De reviderar kallelser, fakturor och andra utskick. I framtiden kommer du att få post från Region Västernorrland istället för Landstinget Västernorrland.

 

Kommunikationsmaterial:

Foldrar, affischer och annat kommunikationsmaterial kommer att revideras med deras nya logotyp. För att de ska genomföra namnbytet resurs- och kostnadseffektivt så kommer gammalt material att fasas ut. Du kommer därför fortsätta att se Landstinget Västernorrlands gamla logotyp under en tid framöver.

Publicerat