Musik

Nytt från Niclas Lundin

Fredag 2 februari släpps ”Something About You” – den senaste singeln av ö-viksartisten Niclas Lundin.

”Something About You” är den senaste singeln av ö-viksartisten Niclas Lundin, en låt som låtskrivaren själv är mycket nöjd med.
– Det är min bästa låt hittills, och det baserar jag på reaktionerna från de branschmänniskor jag har omkring mig som hittills hört den. Det känns verkligen grymt kul att kunna släppa den nu, säger Niclas, som också ger en akustisk releasespelning i Vardagsrummet på Lasarettsgatan fredag 2 februari klockan 20.00.

Niclas har skrivit låten tillsammans med Gerald O’Brien som bland annat skrivit låtar till Hall & Oates, Amanda Marshall och Trace Adkins. O’Brien var också med på Ulvön på det första låtskrivarcamp som Musikmakarna, där Niclas arbetar, anordnade där 2016.
­– Den här låten skrev vi däremot inte på Ulvön utan i Los Angeles tidigare det året.

Gerald O’Briens bror Chris O’Brien spelar trummor på singeln, Emil Sydhage härifrån Ö-vik spelar bas och Peo Hedin, också från Ö-vik, har mixat och mastrat.
– Själv har jag spelat in, producerat och programmerat allt det andra. Jag har även gjort en musikvideo själv och jag har en licens-deal på gång för release även i Kina, vilket känns väldigt spännande.

Omslaget till singeln är för övrigt en målning av Niclas fru Linda Lundin.

Publicerat