Nyheter/Reportage

Fem yrkesutbildningar till Örnsköldsvik

Myndigheten för yrkeshögskolan har meddelat vilka utbildningar som beviljats starttillstånd inför läsåret 2018/2019. I Örnsköldsvik så har fem utbildningar tilldelats starttillstånd.

– Det är otroligt glädjande att Örnsköldsvik beviljats starttillstånd på hälften av de YH-utbildningar som sökts. Det visar att våra utbildningssamordnare i Örnsköldsvik levererat en god kvalitet och har en hög arbetslivsrelevans och god kännedom om kompetensbehovet i vår region. Vi hade dock önskat en högre utdelning med tanke på det stora kompetensbehovet som finns inom våra olika branscher, säger Lena Finne Jansson, enhetschef vid tillväxtavdelningens folkhälso- och kompetensenhet.

 

Örnsköldsvik ansökte totalt om 10 utbildningar, varav nu fem har fått starttillstånd. De flesta av utbildningarna ges sedan tidigare, men bland de fem finns också den nya utbildningen ”Affärsutvecklare besöksnäringen”.

 

– Jag tycker det är jättebra att vi får denna utbildning och att det blir mer kvalificerad personal i verksamheterna inom besöksnäringen i området. Det finns idag ett stort rekryteringsbehov av personer med denna utbildning i Höga kusten eftersom besöksnäringen växer så mycket just nu, säger Peter Holmqvist, VD Höga Kusten Destinationsutveckling.

 

De fem yrkesutbildningar som har planerat start i höst 2018 är:

  • Affärsutvecklare besöksnäring, YrkesAkademin YH AB
  • Kyrkomusiker, Föreningen Mellansels folkhögskola
  • Musikmakarna /Songwriters, Academy of Sweden, Föreningen Mellansels folkhögskola
  • Bygglovshandläggare, Kunskap & Kompetens i Sverige AB
  • Hydraulsystemtekniker, ITH, Institutet För Tillämpad Hydraulik
Publicerat