Trafik

Utökad båtrafik till Ulvön?

Enligt Jennie Markusson som äger Ulvö hotell hindras utvecklingen av turismen av hur det är nu. Hon överväger att stänga på vintersäsongen på grund av svårigheter att få verksamheten att fungera utan tillräckliga båtförbindelser. Idag träffade man företrädare för kommunen och hamnen.

– Egentligen har vi inte fått några besked under dagen, men vi fick vissa indikationer på att vi eventuellt kan få lite bättre turlista nästa vintersäsong 2019. Men mötet idag rörde ju fler och större frågor, så några svar har vi såklart inte fått, säger Jennie Markusson tii P4 Västernorrland och tillägger:
– Jag är ju en driven och positiv person, men jag kände mig mer positiv före mötet än efter. Det kommer ikapp en hur tungrott allt är och som entreprenör vill man egentligen inte ägna sig åt politiska frågor, utan vill göra det man är bäst på och satsa på sin verksamhet. Men jag inser ju att med det jag tänkt mig i framtiden kring Ulvö hotell så krävs en enorm insats, en lobbyinsats helt enkelt, och då är frågan, klarar man av det?

Enligt Fredrik Holmgren, näringslivschef vid Örnsköldsviks kommun är infrastrukturen på Ulvön viktig för kommunen då besöksnäringen och satsningarna på Höga kusten är prioriterade. Förutom turlistorna så finns också synpunkter på frågor som sophämtning, boende och bredband.
Ett problem, enligt Fredrik Holmgren, är att de olika frågorna hanteras av flera olika kommunala dotterbolag. Därför ska man ha ytterligare ett möte med fler företrädare för olika bolag där man ska ta fram en konkret handlingsplan, och det väntas bli någon gång i mars.


 

Publicerat