Evenemang

Lasse Berghagen till Äldregalan

5 maj arrangerar Robin Hörnkvist för femte året i rad Äldregalan i Fjällräven Center. Årets stora dragplåster är ingen mindre än Lasse Berghagen.

Folkkära Lasse Berghagen känns som en perfekt bokning till Äldregalan och arrangören Robin Hörnkvist, som driver eventbyrån Scenklart, har fått jobba hårt för att knyta den 72-årige artisten till årets gala.
– Som jag förstått gör han inte så många spelningar längre och jag var förberedd på att det skulle kunna ta tid. Jag fick vänta och vänta och vänta och var nästan på väg att titta på ett annat alternativ innan det äntligen blev klart, berättar Robin.

Någon närmare presentation av årets huvudartist är förstås överflödig. Lasse Berghagen kan närmast betraktas som en ikon inom svensk underhållning och ända sedan ”Teddybjörnen Fredriksson” kom 1969 har han varit en artist som alla känner till. Det var också Berghagen som gjorde ”Allsång på Skansen” populärare än någonsin tidigare under sina tio år som programledare.
– Det känns som att Lasse Berghagen är väldigt passande för Äldregalan, han är en perfekt artist för den rätta målgruppen, säger Robin. Och dessutom är det roligt att ha två Lasse med på galan.

Den andra Lasse är förstås Lars T Johansson som återigen är konferencier för Äldregalan – som i år har rubriken ”Äldregalen”.
– Mer och mer har showen fått en personlig prägel. Det är jag och Lars T som gör grundstommen ihop och i år har vi bjudit in Meta Roos. Tillsammans bjuder vi på en humoristisk show blandad med mycket musik. Vi ska också försöka lyfta fram de typiska klyschorna om pensionärer, och då främst de moderna pensionärerna. Lars T har faktiskt skämtat om att han ska ta sin blå kavaj och låtsas vara Lasse Berghagen, vi får väl se vad det kan bli, säger Robin och skrattar.

Fjolårets upplaga av Äldregalan, som hade rubriken ”Schlagertoppen” och bjöd på artisterna Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Lill-Babs, lockade omkring 2 000 personer – och den siffran finns det alla möjligheter att slå i år.
– Intresset har vuxit mer och mer, och jag vill tro att Lasse Berghagen drar mycket folk. Jag vill också säga att det är så rolig att jobba med den målgrupp vi riktar oss mot med Äldregalan. Vi har publik runt 50 år som ringer och frågar om de får gå på galan även om de inte är pensionärer, och det är klart att de är välkomna.

Biljetterna till Äldreglan 5 maj släpptes 26 januari. Se  www.aldregalan.se för mer information.

 

Publicerat