Skola & utbildning

Gymnasieskola i ny regi och nytt namn

1 januari blev det ny regi och ett nytt namn när f.d. Mikael Elias Teoretiska Gymnasiet gick över till att heta Höga Kusten Teoretiska Gymnasium. Istället för Academedia blev det tre entreprenörer från norr som klev in där alla varit verksamma som både lärare och rektorer.

Anders Lindh, Pecka Marklund och Alee Farrohi har många års erfarenhet inom samarbete mellan skola och näringsliv för att eleverna ska få vara så nära sina intresseområden som möjligt, bli redo för arbetsmarknaden och för att kunna vidareutbilda sig efter gymnasiet.

Honesta består idag av tre gymnasieskolor - Östersund, Skellefteå och nu alltså även Örnsköldsvik.

– Konceptet som vi ägare vill tillämpa handlar om att få eleverna att utvecklas stadigt under sina tre gymnasieår, genom att erbjuda hög kvalité i utbildningen, närhet till pedagoger samt få en utbildning som är kopplad till den verklighet som väntar dem säger VD Anders Lindh.
– Det tror vi kan göras ifall vi och vår personal har bra kontakt med näringslivet och hela tiden är uppdaterade om vad som efterfrågas inom branscherna. Det bidrar till att skolan hela tiden rör sig i rätt riktning.

Varför det blev Örnsköldsvik beror på personalen som skolan har. 
– Vi märkte snabbt att både ambition och kompetens är på rätt plats samtidigt som lärarna brinner för sitt yrke och har en sund värdegrund som vi gärna vill lyfta fram, säger Pecka Marklund, skolchef.

Skolan fortsätter i samma lokaler och med samma personal och program.

– Vi ser alla fram emot att få ta del av denna fina skola som drivs av höga ambitioner och samtidigt vara med och se till att våra elever blir en tillgång till sin region, säger Alee Farrohi, bitr rektor och kommunikationsansvarig.  

Publicerat