Modo Hockey

Auvinen till Modo

Backen Henri Auvinen är klar för spel i klubben under resterande del av säsongen 2017/2018. Auvinen kommer senast från spel finska Liiga för Jokerit men har även varit utlånad för spel i andraligan Mestis under säsongen.

Henri Auvinen, 24, är klar för spel i Modo Hockey. Med 86 kilo och 188 cm är Auvinen en defensiv back som har erfarenhet från 136 matcher i Liiga och 137 matcher i andraligan Mestis. Auvinen har även representerat Finland i både J18 och J20-VM.

– Auvinen är en back vi haft ögonen på och hans matcher i Liiga och Jokerit den här säsongen, kommenterar Modos Hockeys sportchef Micke Sundlöv på lagets hemsida och fortsätter:

– Vi får en spelare som är i en bra ålder och som vill utveckla sitt spel. Han är en utpräglad defensiv back, vilket vi tittat efter, och förhoppningen är att han kan hjälpa oss i det defensiva spelet under resterande del av säsongen.

Auvinen kommer till Örnsköldsvik och ansluter till Modo under måndag kväll och kommer att träna med laget på tisdag förmiddag.

Publicerat