Musik

Huang–Draglund–Rudolfsson

En bländande pianist, en virtuos trumpetare och en genommusikalisk trombonist. Tillsammans kallar de sig Trio Huang-Draglund-Rudolfsson och fredag 26 januari bjuder de på programmet Metallmorfoser i Pingstkyrkan.

Pianisten David Huang föddes 1988 i Kina och kom till Sverige redan som treåring. Han slog igenom 2012 då han vann prestigefyllda Vera Lotar-Schevchenko International piano competition i Yekaterin-burg i Ryssland. Två år senare vann han också svenska Solistpriset och har sedan dess varit Artist in Residence hos SR P2. Man kan också höra honom i Sveriges Kammarsolister och Trio LEK.

Trumpetaren Filip Draglund föddes i Solna 1987 och blev 2013 utvald av SR P2 att representera Sverige i den internationella tävlingen New Talent i Bratislava. I finalen var han solist med Slovakiska Radions Symfoniorkester. Draglund vann sedan Ljunggrenska tävlingen 2014 och har de senaste åren uppträtt på festivaler runt om i Europa och som solist med bland annat Göteborgs Symfoniker och Helsingborgs Symfoniorkester.

Trombonisten Mikael Rudolfsson föddes 1987 i Järfälla och var redan som 20-åring solotrombonist i Gävle Symfoniorkester innan han flyttade till Tyskland. Numera har han Wien som sin bas och turnerar genom Europa med kammarmusikaliska och solistiska projekt. Han har gjort inspelningar för många tyska radiokanaler och är sedan 2017 medlem av Klangforum Wien.
Konserten med tre av Sveriges mest kreativa unga musiker arrangeras av Örnsköldsviks Musiksällskap i samarbete med Musik Västernorrland.

Publicerat