Du är här

2018-01-18 - Näringsliv
Magnus Hallberg, vd Processum, Peder Björk, kommunalråd Sundsvalls Kommun, Birgitta Sundblad, divisionschef RISE Bioekonomi.

Processum och BioBusiness Arena går samman

Genom samgåendet mellan Processum och BioBusiness Arena bildas ett regionalt klusternav i Västernorrland och Västerbotten för skoglig forskning och innovation. Som dotterbolag i RISE, Research Institutes of Sweden, bidrar Processum därmed till att RISE etableras i Sundsvall.

Vid invigningsceremonin medverkade ett hundratal representanter för industri, universitet, institut och offentliga aktörer.

– På senare år har Processum byggt upp en stark forsknings- och utvecklingsmiljö i Örnsköldsviks- och Umeåregionen, säger Magnus Hallberg, vd Processum. BioBusiness Arenas styrka inom kommersialisering och affärsförnyelse är ett perfekt komplement till den verksamhet som bedrivs av Processum och vi har därför under en längre tid etablerat ett nära och givande samarbete. Nu tar vi nästa steg och slår ihop våra verksamheter och skapar ett starkt regionalt skogligt klusternav, vilket också stärker samarbetet med den regionala inkubatorn Bizmaker.

 

Dela med dig av denna artikel på: