Film-TV-Radio

Länskvartsfinal för Bjästa-femma idag

Åtta åk 5-klasser i Västernorrland, däribland 5B i Bjästa, tävlar vidare i årets upplaga av Vi i femman. I afton är det dags.

Totalt handlar det om 200 klasser i Sverige som tagit sig till de lokala kvartsfinalerna. Kommande torsdag är det så dags för de duktiga bjästaeleverna att ge sig in i hetluften, då man tävlar hemma i Bjästa i P4 Västernorrlands direktsändning mot 5B Uslands skola från Alnö.

Med ett snitt på 19,8 poäng av maximala 25 kvalificerade man sig som en av åtta klasser i länet. Isabella Alaoui och Alexander Bergström, två av de duktiga eleverna i klassen, kommer att representera klassen.

– Alla blev superglada när vi fick reda på att vi hade gått till kvartsfinal, vi skrek av glädje, berättar Isabella.

För att förbereda sig inför kvartfinalen så har man tränat extra i olika skolämnen och även tittat på Lilla Aktuellt. Engelska, geografi och historia är favoritämnena och är det något ämnesområde som de båda helst vill slippa så är det sexualkunskap.

Klassläraren Elin Sundström är mycket stolt över sina elever och öser beröm över dem:
- Det är en fantastiskt studiemotiverad och duktig klass, man hjälper varandra på alla de sätt..
Det är cool att vara duktig i den här klassen.

I entrébyggnaden i isladan blir det säkert hög stämning och spännande när Bjästas klass 5B ska försöka ta sig vidare i Vi i femman inför ett par hundra åskådare på torsdag.
– Det kommer att bli nervöst och spännande, tror Alexander.

Kvartsfinalen från Bjästa direktsänds i P4 med start klockan 17.

Publicerat