Föreningsliv

Järveds IF jubilerar

I år har det gått 80 år sedan Järveds Idrottsförening höll sin allra första träning. Det jubileet uppmärksammas på Getinghov idag, fredag, i samband med den derbymatch som spelas 19.30.

1938, samma år som 1 maj blev allmän helgdag i Sverige och Stålmannen debuterade i USA, såg en ny förening dagens ljus i Järved. 80 år senare har klubben gjort avtryck internationellt och bland annat fostrat två poängligavinnare i NHL (Daniel Sedin och Henrik Sedin) samt en vinnare av Lester B Pearson Award (Markus Näslund). Ishockeyverksamheten lever vidare än idag och lockar många till den numera konstfrusna planen Getinghov.
– En vacker helgdag när det är ungdomsmatch på Getinghov är en fantastisk syn med en härlig mix av människor, säger klubbens ordförande Kalle Bodén. När vårt A-lag spelade mot KB65 för ett tag sedan var det nästan 400 personer där – på en Division 3-match! Det visar att Getinghov är en uppskattad samlingsplats.

I dag, fredag 19 januari, blir det extra festligt när Järveds A-lag tar emot Husum HK. Entrén är frivillig och alla intäkter går till Järveds ungdomsverksamhet. Inför nedsläpp anordnas en ceremoni som markerar starten på jubileumsåret och föreningen har tagit fram nya matchställ i retrostil, med det ursprungliga JIF-klubbmärket, för alla lag som deltar i seriespel.
– Det är givetvis mycket roligt att vi i Järveds IF fyller 80 år och att vi gör det som en mycket livskraftig förening med en verksamhet från skridskoskolan för fem-sexåringar upp till A-laget, säger Kalle Bodén.

Han berättar också att det senare under våren kommer anordnas en jubileumsbankett för nuvarande och tidigare medlemmar.
– Det har genom alla år funnits fantastiska eldsjälar i föreningen, inte bara tränare och ledare, utan också alla som hjälper till att vårda och underhålla Getinghov. Utan deras otroliga ideella insatser hade Järveds IF aldrig blivit 80 år och vi från styrelsens sida kan inte nog tacka alla som ställer upp och har ställt upp för föreningen. Med den verksamhet vi bedriver idag, och med det engagemang den bedrivs, kan alla Getingar, gamla som nya, med tillförsikt se fram emot ett kommande 100-årsjubileum.

 
Publicerat