Du är här

2018-01-23 - Teater
Hanna Eriksson, Gunnel Norberg och Mahlin Hörnlund med Mollie Åkerdahl som kikar fram. Mollie kunde vi se i succén ”Spelet om Örnsköldsvik”, liksom Gunnel och Mahlin. Foto: Håkan Nordström

Teatersatsning för unga till helgen

Är du mellan 10 och 18 år och är sugen på att spela teater? Då ska du passa på att anmäla dig till den teaterweekend som arrangeras på Sliperiet och Thuleteatern helgen 27-28 januari – en start på en teatersatsning för unga i Örnsköldsvik.

Nu finns chansen att prova på att spela teater i olika former, och om du under den aktuella helgen upptäcker att agerande på scen är något för dig så är det bara att hoppa på någon av de teatergrupper som ska startas.
– Vår tanke med det här har varit att samla de teaterkrafter som finns i stan, säger Hanna Eriksson, kulturutvecklare på Sliperiet och samordnare för teatersatsningen.

Mahlin Hörnlund, som vi bland annat kunde se i tre olika roller i succén ”Spelet om Örnsköldsvik” är en av fyra som kommer att leda helgens work shops och de kommande teatergrupperna. Och just ”Spelet om Örnsköldsvik” var något som triggade igång den här satsningen mot barn och unga.
– Vi ser att det finns ett sug efter mer teater, säger Hanna.
Mahlin har genom åren haft en rad teater-grupper på Thuleteatern, men under den senaste tiden har de ebbat ut.
– Nu är det dags för nya tag igen, men eftersom det är tungt att dra det här helt ideellt så tog jag kontakt med kultur och fritid, säger Mahlin.
Och på kommunens samhällsbyggnadsförvaltning var man redan inne på samma tankar. Därför är vi nu framme vid en teaterweekend på både Sliperiet och Thuleteatern, en prova på-helg där målgruppen i första hand är barn och unga mellan 10 och 18 år.
– Men är man 9 eller kanske 21-22 så går det också att vara med, säger Hanna.

Upplägget för helgen är att man får testa på olika typer av teater som exempelvis improvisation och olika dramaövningar. Förutom work shops får deltagarna också se en inspirerande föreställning på Thuleteatern under lördagskvällen. Än så länge är det hemligt vad det blir.
– Tanken med den här helgen är att den blir starten för att fortsätta jobba med teater, säger Mahlin som tillsammans med Gunnel Norberg, Linda-Marie Nygren och Kajsa Lundin utgör den ledargrupp som ska hålla i kommande teatergrupper.
– Vi är redan ett sammansvetsat gäng, säger Mahlin entusiastiskt och får medhåll från Gunnel Norberg, som också gjorde flera roller i ”Spelet om Örnsköldsvik”.
– Vi brinner för teater allihop, säger hon.
– Och ser vi att det finns ett intresse att fortsätta så har vi en lite större grej i bakfickan till hösten, avslutar Mahlin hemlighetsfullt.

Teaterweekend 27-28 januari arrangeras med stöd av Studieförbundet Vuxenskolan. Det är också genom Vuxenskolan man an-mäler sig till helgen och på deras hemsida finns mer information om teatersatsningen.

Dela med dig av denna artikel på: