Nyheter/Reportage

Dubbelt prisad hjälte

Frivilliga sjöräddaren Martin Hanell har utsetts till både Årets Hjälte idag och Årets Västernorrlänning igår efter den tappra insats som räddade livet på en 16-årig flicka i somras.

Det är Brå, Brottsförebyggande rådet, i Örnsköldsvik som genom priset Årets Hjälte vill lyfta fram och uppmuntra goda förebilder som under året gjort insatser som bidragit till ett tryggare samhälle. Kanske har de till och med gjort en riktig hjälteinsats – som Martin Hanell från Köpmanholmen som nominerades till det hedervärda priset av flera personer och utsågs av juryn som en ytterst värdig vinnare 2017.
Och det är fler som delar åsikten om Martins storartade insats. Sedan 1990 delar P4 Västernorrland ut priset Årets Västernorrlänning där radiolyssnarna röstar fram sina favoriter. Av fyra nominerade blev Martin Hanell den som fick flest röster.

Motivering Årets Hjälte 2017:
"Martin Hanell från Köpmanholmen har nominerats och utvalts till Årets Hjälte 2017 då han som frivillig sjöräddare gjorde en modig dykinsats. Räddningsinsatsen räddade livet på en 16 år gammal flicka som efter en båtolycka var instängd under vattnet i familjens kapsejsade båt. Utan tvekan lyckades Martin snabbt ta sig till olycksplatsen, dyka ner, lösgöra och ta upp den nedkylda flickan och föra henne i säkerhet. Brå Örnsköldsvik vill hedra Martin Hanells för hans hjältemodiga insats."

– Det känns nästan overkligt och det var inget jag hade förväntat mig. Men det är en kul utmärkelse att få och en rolig överraskning att de valt just mig, sa Martin vid prisceremonin på onsdagen.

Publicerat