Politik

Liberalerna: Ställ bilen och ta bussen

I Västernorrlands framtid är det kö både med bussar och resenärer. Därför vill Liberalerna Västernorrland ha ett nytt tänk när det gäller den lokala och regionala busstrafiken i länet.

Vi vill dela in länet i trafik- Zoner med kommunerna som Zon-gränser med vissa undantag beroende på att vissa kommuner har en stor arbetspendling till grannkommunen. Samtliga medborgare skall kunna köpa ett månadskort för ett pris inom respektive Zon, skriver Liberalerna i ett pressmeddelande.

Magnus Melin, Liberalerna i Örnsköldsvik, sitter som ledamot i kollektivtrafikens direktion. Han är mycket positiv till att frågan väkts och han kan tänka sig vara en som ingår i den tänkta arbetsgruppen:

– Liberalerna Timrå som väkt frågan har gjort en fördjupning på hur det fungerar i övriga Län/Regioner och det finns en flora av alternativa lösningar. Vi har fastnat för att Sörmlands läns lösning är ett klart alternativ för oss att ha som arbetsunderlag. Sörmland införde sitt nya system under 2016. Man behöver inte uppfinna hjulet själva när det finns de som gått före med bra exempel, säger han-

– Under det stundande valåret kommer vi i Liberalerna att driva denna fråga som en av våra tunga frågor. Det måste bli ett nytt tänk som ger medborgarna möjlighet att ställa bilen och ta Bussen . Vi måste gemensamt jobba för att lämna platsen som det sämsta miljötänkande länet när det gäller biltrafik.

– En förenkling både för medborgaren och för kollektivtrafiken  sparar pengar och gör en kraftfull insats för miljön.

Publicerat