Evenemang

Det händer mycket i Ö-vik 2018

Arrangemangen avlöser varandra under detta år. Melodifestivalen, O-ringen. Landsbygdsriksdagen med mera.

Melodifestivalens fjärde deltävling avgörs i Ö-vik den 24 februari och bland de tävlande återfinns bl.a. Robert Gustafsson och hans band Rolandz.
På nöjesfronten i övrigt kan vi konstatera att Lars Winnerbäck kommer till Höga Kusten  och Skule naturscen lördagen 28 juli. Även så GES (Glenmark/Eriksson/Strömstedt) som gästar Skule 11-12 augusti.

I samband med firandet av Världsbokdagen måndag 23 april 2018 kommer författaren – mannen, myten, legenden – Björn Ranelid till Örnsköldsvik och Arkenbiblioteket.

Landsbygdsriksdagen, en av Europas största mötesplatser för lokal utveckling och landsbygdsfrågor, hålls den 18-20 maj med seminarier och paneldebatter i Fjällräven Center. Man räknar med cirka 800 deltagare.

O-Ringen, världens största orienteringsäventyr, arrangeras i Örnsköldsvik kommande sommar för andra gången, sist det begav sig var 1994, då 14 586 orienterare deltog. Deltagarna kommer från hela världen och ett 40-tal nationer kommer att vara representerade. Man räknar med att närmare 25 000 kommer till start den 21-28 juli.
 

 

Publicerat