Modo Hockey

Särkijärvi: Vi möter ett av ligans bästa lag

Modo Hockey möter Oskarshamn borta i kväll i Allsvenskans 27 omgång.
– Det blir spännande att ställas mot ett av ligans bästa lag, säger tränaren Hans Särkijärvi.

Modo kommer senast från sin tredje raka seger när laget besegrade AIK i onsdagens hemmamatch. Det mötet slutade 4-1 där Emil Molin, Kristian Jakobsson, Patrik Karlkvist och Sam Marklund blev målskyttar. Isak Wallin svarade för ytterligare en bra insats mellan stolparna och räddade 25 av 26 skott.

– Det var bra gjort att vinna i den senaste matchen utan att vi stod för en topp-prestation, som jag inte tycker att det var. Vi kan bättre och spelar för flyktigt i matchen där vi inte satte stopp på motståndarna där vi vill i banan, säger Hans Särkijärvi och konstaterar:

– Vi var ändå starka i försvarsspelet centralt och gjorde det bra på ytan framför målen, men framförallt svarade Isak Wallin för en bra match.

Nu väntar säsongens tredje möte mot IK Oskarshamn där Modo gått segrande ur de två tidigare matcherna den här säsongen. I premiären av HockeyAllsvenskan 2017/2018 vann Modo med 0-3 i Oskarshamn innan mötet i omgång 14 slutade 5-3 i Fjällräven Center. IK Oskarshamn ligger på andra plats i tabellen med 46 inspelade poäng medan Modo med 42 poäng innehar sjätte plats.

– Oskarshamn är ett absolut topplag i serien där de är ett riktigt bra lag och ett av de svåraste lagen att möta. Det ska bli spännande att mäta oss med dem igen där jag gärna vill minnas premiären där vi spelade ett smart försvarsspel. I den matchen stod vi även för en bra arbetsinsats och jag hoppas att vi kan återupprepa den i det här mötet.

Martin Röymark är fortsatt borta på landslagsspel vilket även Jesper Sellgren är. Skadeläget är oförändrat där Erik Hanses, Henrik Björklund och Magnus Häggström inte kommer till spel.

Publicerat