Modo Hockey

Halvtid för Särkijärvi och Modo

"Det är en resa att göra, vilken man inte gör i brådrasket, ska man få ett lag att fungera så tar det sin tid, framför allt för att få individerna och laget att förstå vad som krävs för att vinna hockeymatcher".

Det är nu dags att blicka tillbaka på säsongens första halva för Modo Hockey. Av 52 matcher återstår hälften. Efter sex omgångar och fem vinster toppade Modo Hockeyallsvenskan, men sedan kom sex raka förluster. Därefter var det lite upp och ner, men nu verkar man ha hittat rätt kurs.
– Vi började ju helt klart bra, men hamnade i en downperiod, men vi spelade inte så dåligt faktiskt, nu känns det att laget är mer stabilt och rejält i sättet att genomföra matcherna, menar huvudtränaren Hans Särkijärvi.

Modo har gjort många mål och släppt in betydligt färre?
– Ja försvarsspelet har blivit mycket stabilare, likaså det offensiva och numer finns det även en försvarstanke i det offensiva spelet, spelarna offrar sig mer och dessutom har målvaktsspelet varit bra.

En hel del tuffa skador på nyckelspelare har förstås varit mindre bra?
– Det är sånt man måste räkna med och det finns ju fördelar även med det trots allt, fler juniorer får kliva in, vilket är bra för deras utveckling. När det gäller målvaktssidan, där Erik Hanses nu varit borta länge, så visste vi ju att Isak Wallin var ett bra alternativ, men att han skulle vara så bra under så lång period visste vi inte. Eftersom Isak nu varit så framträdande, så behöver Erik upp till bevis när han blir återställd.

En av de spelare som verkligen klivit fram och levererat på sistone är Emil Molin, som toppar både interna poäng- och skytteligan.
– Viktigt att vi har ledande spelare, och han visar det ute på isen med sin karisma, sin kraft och sin tyngd och ska vi vinna fler matcher fortsättningsvis så är det behövligt att fler kliver fram och gärna samtidigt.

Ni har sex hemmamatcher på raken fr.o.m 18 december.
– Ja det är skönt att spela hemma under denna mörka period, man slipper jobbiga resor och dessutom kommer förhoppningsvis många hemvändare och jullediga till våra matcher Fjällräven Center.

Vad talar för att Modo ska vara med och slåss i toppen av Hockeyallsvenskan?
– Vi har en förbättringspotential helt klart, än har vi inte fått ut maximalt av spelarna och vi ledare tror på det här laget.

Förresten, vad önskar du dig i julklapp?
– Vinster!


 

Publicerat