Du är här

2017-12-18 - Nördrummet

Sju julklappstips från Jensen

Julen är här igen och det är dags att handla klappar till våra nära och kära. Och det kan kanske inte alltid vara lätt att veta vad man ska köpa till någon som är spel- eller teknik intresserad, så jag tänkte ge sju tips på vad du skulle kunna köpa.

Wolfenstein II: The New Colossus: Uppföljaren till succéspelet från 2014, i Wolfenstein II fortsätter man B.J. Blazkowics kamp i en värld där Tyskland vann 2:a världskriget. Explosiv och intensiv action blandat med en spännande story och intressanta karaktärer. Finns till PC, Playstation 4, Xbox One och Switch.

 

Digital personlig assistent: Digitala assistenter som Alexa och Siri säljs inte i Sverige ännu, men deras popularitet växer allt mer bland teknikintresserade och är inte svåra att beställa från USA. De kan bl.a. styra saker i hemmet, läsa upp nyheter och spela musik. Varför inte skaffa en till någon teknikintresserad och se vad för roligt de ha kan hitta på med den?

 

Prey: Prey blev årets överraskning för spelare då många inte förväntade sig mycket men fick en spelupplevelse värd varenda krona. Utforska rymdstationen Talos I och försök att överleva och fly från de utomjordingar som härjar efter att ett experiment gått fel. Finns till PC, Playstation 4 och Xbox One.

 

Ny smartphone: Både Samsung och Apple släppte nya telefoner i år. Om du gärna lägger ut en del pengar på en julklapp och ditt barn kanske behöver en ny telefon så är det inte alls en dum idé att köpa en ny telefon till dem oavsett om de tidigare är en Android eller iOS användare. 

 

SNES Classic Mini: Super Nintendo släpptes 1992 i Sverige och i år så släpptes en ny-release av konsolen med över tjugo av dess bästa spel inbyggda. Ett roligt köp till vem som helst intresserad av äldre spel eller kanske bara vill återuppleva sin barndom. Fast var beredd på att få söka lite då den snabbt tar slut i lager.

 

VR-headset: VR blir bara populärare och allt fler vill skaffa ett VR-headset. De har länge varit väldigt dyra men det senaste året har många billigare allternativ till både dator, konsol och smartphones dykt upp. Så varför inte köpa ett billigt VR headset och låta någon nära och kär ta del av de upplevelser som bara ett VR-headset kan ge?

 

Nintendo Switch: Switch är Nintendos senaste spelkonsol och har snabbt blivit en succé. Och med spel som Super Mario Odyssey och Zelda: Breath of the Wild så är det lätt att förstå varför. Switch tycker jag inte bara är årets spelkonsol utan också årets teknik-pryl och jag rekommenderar dig att köpa den till vem som helst med ett intresse för spel eller teknik.

Dela med dig av denna artikel på: