Modo Hockey

Backen Ivana Bilic klar för Modo Hockey

”Vi är jättenöjda att kontraktera en rutinerad spelare mitt under pågående säsong”, kommenterar Modo Hockeys sportchef Björn Edlund.


Ivana Bilic är född 1994 i Conquitlam, Kanada och spelade juniorhockey i Warner Hockey School. Under College representerade Bilic Bemidji State University och den sista säsongen som assisterande kapten där hon svarade för 23 poäng på 39 matcher och toppade hela ligan med 147 blockerade skott.

– Hon är en storvuxen back med bra räckvidd och är välutbildad i alla delar av spelet. Hon är bra i uppspelsfasen och tycker om att följa med i anfallsspel där hon även har stor erfarenhet av att styra powerplay. En annan viktig aspekt är att hon är en riktig lagspelare som inte tvekar att täcka skott och jobba hårt för laget, kommenterar Björn Edlund på Modos hemsida.

Ivana Bilic är kontrakterad för resten av säsongen och ansluter till Modo Hockey efter juluppehållet.

– På grund av osäkerheten kring Sidney Morin, där vi inte vet hur många matcher hon missar på grund av landslagsspel, samt att vi har skavanker på några av backarna, behöver vi bredda vår trupp.

– Vi har flera viktiga matcher efter jul där vi vill befästa vår position i toppen av SDHL samtidigt som vi måste tänka framåt mot slutspelet. Planen från start har varit en bred trupp och vi kommer nu kunna fördela istiden på ett ännu bättre sätt i och med Bilic ansluter till laget.

Publicerat