Film-TV-Radio

Ska Martin bli Årets Västernorrlänning?

P4 Västernorrland nominerar varje år personer som gjort något alldeles speciellt för andra människor. En av de fyra nominerade detta år är Martin Hanell från Köpmanholmen. Röstningen pågår fram till midnatt 31/12.

De nominerade är:

1. Martin Hanell från Köpmanholmen
För att han hjältemodigt genomförde en livsavgörande räddningsinsats när 16-åriga Wilma Karlsson befann under familjens kapsejsade segelbåt ute till havs. Dykarkunskaperna och rutinen som sjöräddare ledde till en snabb, effektiv och tapper insats för att komma ner, skära loss och ta upp Wilma till ytan.

2. Camilla Löfdahl från Sundsbruk
Med ett stort engagemang och hjärta driver Camilla föreningen Snöänglar som bidrar till att stödja människor som lever på marginalen. Tack vare Camilla har många barn kunnat delta i aktiviteter, fått nödvändiga vinterkängor eller en efterlängtad julklapp i familjer där skyddsnät och medel saknats

3. Erfan Kakahani från Sundsvall
Med sin empati och milda ledarstil får han alla att prestera på topp. Har genom sitt smittande engagemang räddat Sundsvalls Boxningsklubb från att dö ut. Trefaldig svensk mästare, men framförallt en fenomenal ungdomsledare och viktig förebild för unga tjejer och killar. 

4. Christer och Karin Solgevik från Ramsele
För att de med ett brinnande engagemang och med hjälp av föreningar och privatpersoner byggt upp ett daghem i Sydafrika. Dagligen arbetar de för att barnhemmet ska vara en trygg plats när syskon och föräldrar är på jobb och skola och oförtrutet fortsätter de samla in pengar för att utveckla verksamheten. 

Röstningsinfo hittar du här:



 

Publicerat