Nyheter/Reportage

Mangaföreningen anordnar nördloppis

Många söker sig till loppisar för att hitta fina julklappar till lite billigare priser. Nu arrangerar Örnsköldsviks mangaförening en lite annorlunda loppis idag, lördag.

Föreningen är en ungdomsförening som funnits och haft en lokal i centrala Örnsköldsvik i ca sju år. Som förening så inriktar den sig framförallt till personer och ungdomar intresserade av asiatisk populärkultur som manga och anime (japanska serier och serietidningar) men även till personer med alla möjliga nörd intressen som t.ex. tv-spel och film. 


- Föreningen har gett många ungdomar ett sammanhang och vänskaper de inte hade innan. En plats att fysiskt möta andra med liknande intressen istället för att endast umgås via datorn, säger Andreas Gustavsson, revisor för föreningen. 


Nu anordnar föreningen en ”nördloppis” denna lördag där donerade nördprylar kommer att säljas. Varenda krona kommer att gå till föreningen och se till att de kan behålla sin lokal på Nytorgsgatan.

- Vi tar gärna emot donationer till loppisen men ser främst att så många som möjligt besöker oss för att hitta något som passar. Ett billigt och roligt sätt att fylla på med lite extra paket under granen, säger Andreas Gustavsson.

 

I samband med loppisen så kommer också föreningen att stå på Stora Torget och sälja fikabröd.

 

Datum och plats: Lördag 16 december kl. 10 - 17 i föreningens lokaler på Nytorgsgatan 17B och på Stora Torget.

Publicerat