Du är här

2017-12-05 - Näringsliv
Björn Alriksson, Processum, flankeras av galans konferencier Anne de Baetzelier till vänster och Jukka Kantola, Partner och VD, NC Partnering, sponsor för ”The Innovation in Cellulosic Applications Award”. Pressbild

Processum prisades

Vid PPI Awards stora gala på Royal Museums of Art and History i Bryssel den 29 november fick Björn Alriksson, Processum, ta emot statyetten som bevis på Processums vinst i kategorin ”The Innovation in Cellulosic Applications Award”. Processum belönades för det mångåriga arbetet att utveckla teknik för tillverkning av single cell protein för användning i fiskfoder ur skogsindustriella sidoströmmar.

– Det är fantastiskt att vi belönades med ett PPI Awards för vår mångåriga forskning att utveckla metoder för produktion av single cell protein ur massabruks sidoströmmar, säger Björn Alriksson, Gruppchef Bioteknik vid Processum. Det är en ära som vi delar med alla våra parter i en rad projekt som på olika sätt tagit idén att producera single cell protein för användning i fiskfoder från laboratoriet till att visa att den fungerar i  stor skala och blir ett fullgott fiskfoder.

Dela med dig av denna artikel på: